Faner

onsdag den 28. september 2011

Nye, gamle strikkehæfter

I dag fik jeg 11 fantastiske gamle strikkehæfter/strikkebøger med posten, som en af mine faste læsere var så sød at sælge til mig. Der er strikkehæfter fra 1938 til 1970'erne med mange fine og inspirerende opskrifter i. Hæfterne er fra Løve Garn, Hjertegarn, Ulricks Strikkeklub og Sønderborg Garn.

Jeg kan ikke lade være med at trække på smilebåndet over titler til modellerne som f.eks.: 
"Praktisk velsiddende skolekjole"
"Klædelig og praktisk kjole"
"Morsom barnebluse"
"Fikst og praktisk cardigansæt"
... og en af de gode
"Aparte ungpigebluse" (det er den du kan se her under;-))

Fra de ældste bøger findes der også en opskrift på en
"Strikket Strandpyjamas" (blev den nogensinde et hit?)

Jeg er stadig interesseret i flere strikkebøger fra 1950'er - 1970'erne, så skriv endelig til mig, hvis du har nogle til salg eller ved hvor jeg kan finde dem.

søndag den 25. september 2011

Halstørklæde til baby


Se nu hvad der skete:-/ Jeg kom liiiiige til at købe noget super lækkert merinouldgarn i en hindbær/koral farve. Farven er lidt svær at kategorisere, men den er nok mest hindbær. Flot er den i hvert fald og det er der ved at komme et lille babyhalstørklæde ud af og jeg ville egentlig også gerne lave en retstrikket djævlehue i denne kvalitet og farve, men altså..... Det er jo en overspringshandling! Jeg har stadig både babyvest og 50'er legedragt på pindene, som jeg ikke har gjort færdig endnu. Det går dog fremad:-)
Men det er bare typisk mig, at jeg lige starter endnu et projekt:-)

onsdag den 21. september 2011

Et monster gemmes væk


Nu har den stået og grinet af mig i stuen i snart 3 måneder og nu må den væk!
En strikkemaskine er virkelig et monster. Den fylder, den er grim og er slet ikke til at finde ud af. Der findes SÅ mange knapper, dimsedutter og andet tingeltangel på sådan et apparat, at slet ikke ved, hvad der skal stilles på og hvad der ikke skal.

I juli købte jeg denne gamle strikkemaskine - en Singer Memo II - på dba.dk. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at lære at maskinstrikke, men selvom jeg er vant til at håndstrikke, så er det her alligevel en for stor mundfuld. Jeg fik i starten lavet et par strikkeprøver, men jeg kunne ikke rigtig finde ud af at lave en lukket opslagning og det var altså bare almindelig glatstrikning og rib som jeg testede i. Jeg mangler simpelthen en erfaren maskinstrikker til at sidde ved min side og fortælle mig, hvordan jeg kommer godt i gang.
Jeg har stadig drømmen om, at få lavet nogle fantastiske ting på strikkemonsteret, men det bliver ikke nu. I morgen bliver den gemt væk.

tirsdag den 20. september 2011

EFTERLYSNING!Der er et eller andet ved gamle strikkeblade, som jeg slet ikke kan stå for. Særligt strikkeblade fra 1950'erne, 60'erne og 70'erne er spækket med vidunderlig strik. Jeg kan sidde og læse i dem igen og igen og drømme om, at jeg da bare lige lynhurtigt kunne strikke en pullover på pind 2 til mig selv. Det tror jeg så aldrig kommer til at ske! Men tænk engang - dengang strikkede næsten alle husmødre fordi det kunne betale sig og fordi der ikke fandtes alle de tekstiltyper som der findes i dag. I dag er det ikke længere en nødvendighed at strikke for at kunne holde varmen eller være med på (strikke-)moden og det kan på ingen måde betale sig. Alligevel er vi mange der stadig håndstrikker og jeg gør det af ren og skær lyst. Det er en fornøjelse at se et strikkeprojekt blive til.
Jeg nøjes ikke altid med kun at kigge i bladene. Nogle gange bliver jeg inspireret til egne modeller til babyer og børn og giver dem et tvist af nutid. Bl.a. har jeg bemærket at pasformen fra den tid ofte er lidt stram eller firkantet og halsåbningerne er ofte meget små.
Min lille passion for gamle strikkeblade får mig til at efterlyse flere blade. Måske har du selv, din mor eller din bedstemor nogle liggende eller måske du har set nogle på et loppemarked eller ved, hvor det er godt at lede. Jeg ville blive henrykt, hvis du vil dele dine blade med mig eller kan fortælle, hvor du har set nogle.
Skriv endelig en mail eller kommentar til mig.

tirsdag den 13. september 2011

Strikkede babysko


I skal altså lige se de her små strikkede sko jeg har lavet. Skoen er strikket i ét stykke og til sidst er der strikket en lille ankelrem på, der lukkes med en lille knap. Opskriften er fra et gammelt strikkehæfte fra 1960'erne vil jeg tro og garnet er Schachenmayr nomotta (Rheuma thermal wolle) - strikket på pind 2½. Både opskrift og garn er købt i en af mine yndlingsbutikker - nemlig Garn-iture i Smallegade i København. Tit synes jeg sådan nogle små sko bliver sparket af de små fødder, men de her bliver faktisk på. Okay indrømmet... Johanne kan godt ligge og trække dem af eller sparke dem af under dynen i barnevognen.
Der er noget tiltrækkende ved små strikkeprojekter som f.eks. babysko, for jeg kan hurtig se resultatet af mine anstrengelser.
I samme størrelse synes jeg, at jeg mangler at strikke nogle babysokker, men har ikke fundet en god opskrift endnu, som er sød på helt små fødder. Hvis du har en opskrift på babysokker eller ved, hvor der er en opskrift på gode babysokker, så skriv endelig til mig. Faktisk har jeg aldrig prøvet at strikke et par strømper og er måske ikke bedste venner med strømpepinde. Jeg synes, at jeg kommer til at stikke mig på pindene og skiftet fra pind til pind går lidt langsomt. Det skal nok blive en udfordring med et par sokker:-)

torsdag den 8. september 2011

50'er buksedragt med seler


Et af mine strikkeprojekter for tiden er en lille, sød buksedragt i 50'er stil (eller måske 60'er stil?). Sådan en lille kær sag med korte ben og smæk foran og så selvfølgelig seler, der skal krydse på ryggen.
Håber det vil lykkes mig at få lavet en størrelse, der passer til en 4-6 måneder gammel baby. Synes det kunne være så fint. Lige nu strikker jeg den op i noget billigt garn fra Kvickly bare for at finde frem til den rette model. Når jeg så er tilfreds med pasformen på den, tror jeg den skal strikkes i blå og hvid uld i det mønster, som I kan se på billedet. Håber det vil lykkes mig.

Quiltet jakke - del 2

Så er jeg kommet i gang med min quiltede jakke.
Det er første gang jeg prøver at quilte og det lyder jo egentlig ikke så svært at sy 2 lag stof sammen med pladevat i mellem, men jeg kan alligevel godt mærke, at det kræver lidt håndelag. Men hvis bare resultatet bliver godt, så må det også gerne tage lidt tid.
Det er utroligt hvordan stoffet ændrer udtryk om det er quiltet eller ej. Det bliver faktisk mere interessant at se på, når det er quiltet.
Selvom stoffet er limet sammen med pladevattet med en midlertidig tekstillim, så er det altså stadig lidt levende at arbejde med. På ærmestykket til venstre kan I se, at det trækker lidt i foret. Jeg skulle lige lære, at få det hjulpet igennem symaskinen.

tirsdag den 6. september 2011

Stregtegninger

Se hvad jeg er helt forelsket i! Hos Made by Joel kan du downloade super flotte stregtegninger som f.eks. dette malebogsark. De er så kære og klare i deres udtryk - ja man bliver helt glad i låget af at se på dem. Du kan også downloade en hel papirby, som du kan klippe ud, stille op og lege med... hvis du har et stille barn:-)

mandag den 5. september 2011

Quiltet jakke - del 1


Ih, hvor jeg glæder mig. I morgen skal jeg begynde på en quiltet jakke på Lines syskole. Og den skal være til mig selv. Det er meget sjældent, at jeg laver tøj til mig selv, men nu skal det være.
Jeg har valgt en Libertystof, der hedder Strawberry Thief i grøn købt i Miniministeriet ved Kultorvet. De har et udvalg på ca. 20 Libertystoffer til 199 kr/m. Liberty er jo dyre stoffer, men når man nu vælger at bruge lang tid på at lave noget lækkert, så må stoffet også gerne være lækkert.
Billedet viser måske ikke helt den rigtige farve - den er i virkeligheden mere grøn end på billedet, men måske senere opdateringer på mit jakkeprojekt viser farverne bedre.

Ja, jeg har endda været ud at købe en quiltelinial til symaskinen, så jeg kan quilte med den samme afstand på hele stoffet.

lørdag den 3. september 2011

Babyvest med snoninger


En af de ting jeg har på mine strikkepinde for tiden er en størrelse eller to større af denne vest.
Strikket i det lækreste alpaka fra Filcolana. Jeg strikkede den da Johanne var helt lille, men inden jeg var færdig var hun blevet større og vesten sad rimelig tæt. Ærgerligt at hun kun kunne passe den en uge - men skidt med det. Jeg er blevet meget tilfreds med resultatet. Noget af modellen havde jeg udtænkt i forvejen resten fandt jeg på undervejs.Vesten kan åbnes helt op i den ene skulder, så man let kan få den over hovedet på hende.

Babyvesten i en størrelse "nu-og-her"

Har fundet ud af, at jeg er ret pjattet med at strikke i lysegrå. Tror det er fordi det er så let at se alle detaljerne i strikket, når farvetonen giver mulighed for at se skygger i strikket. Det giver mere dybde. Giver det mening?

torsdag den 1. september 2011

Soldater i træ


Disse søde soldater er ret unikke. De er nemlig designet af min far og søster, håndrejet i mahognitræ af min far og malet af min mor. Sådan nogle projekter i træ synes jeg er helt fantastiske. Jeg mestrer ikke selv teknikken til kunne kalde mig trædrejer - måske er det derfor, jeg synes det er så fascinerende, hvad man kan designe i træ. Jeg synes de er så flotte og enkle og står så fint på hylden i børneværelset. Eskild har nu hevet hovederne af dem et par gange, men det kan de heldigvis godt holde til. De er ret robuste. Soldaterne er 18 cm høje.