Faner

onsdag den 21. september 2011

Et monster gemmes væk


Nu har den stået og grinet af mig i stuen i snart 3 måneder og nu må den væk!
En strikkemaskine er virkelig et monster. Den fylder, den er grim og er slet ikke til at finde ud af. Der findes SÅ mange knapper, dimsedutter og andet tingeltangel på sådan et apparat, at slet ikke ved, hvad der skal stilles på og hvad der ikke skal.

I juli købte jeg denne gamle strikkemaskine - en Singer Memo II - på dba.dk. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at lære at maskinstrikke, men selvom jeg er vant til at håndstrikke, så er det her alligevel en for stor mundfuld. Jeg fik i starten lavet et par strikkeprøver, men jeg kunne ikke rigtig finde ud af at lave en lukket opslagning og det var altså bare almindelig glatstrikning og rib som jeg testede i. Jeg mangler simpelthen en erfaren maskinstrikker til at sidde ved min side og fortælle mig, hvordan jeg kommer godt i gang.
Jeg har stadig drømmen om, at få lavet nogle fantastiske ting på strikkemonsteret, men det bliver ikke nu. I morgen bliver den gemt væk.

5 kommentarer:

 1. Jeg har præcis den samme drøm, har bare ikke købt maskinen endnu, men har bøger som handler om det!!! Men jeg er bange for alle de knapper der er på sådan en:o)

  SvarSlet
 2. uhh, jeg har et lidt anstrengt forhold til strikkemaskiner.. Husker tydeligt dengang i 80erne, hvor min elskede mormor skiftede pindene ud med et kæmpe monster af en strikkemaskine. Hun fortsatte - nu endnu mere flittigt - med at levere hjemmestrik til os børnebørn. Men trøjerne blev stadig smallere og med højere og strammere halsåbninger.. Det var lidt svært at have med at gøre... (Undskyld mormor!)
  Jeg vil dog elske at få ændret mit syn på maskin-strik. Der må jo være noget om det?

  SvarSlet
 3. Jeg smider dig på vores strikke links inde på claro que si. dk. Du laver så lækkert strik. Kig endelig forbi. Kh C
  Gør det nok først i morgen. Fast læser hos dig nu!

  SvarSlet
 4. Anne, jeg bilder mig ind at når først jeg har lært det, så åbner der sig en helt ny verden. Lidt som at lære at køre på cykel:-)... jeg venter stadig;-)

  Rikke, jeg kan godt forstå dit lidt anstregte forhold til maskinstrikkede trøjer;-) Jeg skal nok prøve at overraske en dag... :-)

  Christina. Tusind tak! Det luner rigtig meget. Det er et meget spændende koncept I er ved udvikle. Det glæder jeg mig til at følge.

  SvarSlet
 5. 1-0 til Klaus.... og det er velfortjent, for maskinen er altså pænt grim at se på. Hvis du strikker en lækker ting til mig, kan det dog godt være, at jeg skifter mening :-). Knus Ditte

  SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar :-)