Faner

søndag den 8. januar 2012

Tænk engang...

jeg er faktisk ret tilfreds. Elefanthuen som jeg startede på for 4 dage siden er færdig og den passer den lille frøken Johanne på 9 mdr. Nu kan blæsten og kulden bare komme an. :-)
Egentlig er jeg ret overrasket over, at det lykkedes mig, at lave denne elefanthue, for frihåndsstrikning har jeg ikke praktiseret så meget.... men lysten er der:-)
Jeg havde tænkt nogle tanker om mønster og egenskaber til denne elefanthue, kigget lidt i gamle strikkeblade, googlet efter billeder af elefanthuer på nettet og målt lidt på en tynd bomuldselefanthue, som hun er vokset ud af. Jeg havde nok troet, at det ville ende med et par ommere inden den passede, men denne gang var jeg altså "heldig" :-)
Garnet kender jeg efterhånden rigtig godt, for det er den jeg strikker mine djævlehuer med pompon i. Det er klart en fordel at kende sit garn, derfor sprang jeg også strikkeprøven over, selvom mønstret jo giver en anden strikkefasthed. Jeg kunne slet ikke vente på at komme i gang, da først jeg havde fået ideen.
Garnet, jeg har brugt, er Isager Alpaca 3. Den lækreste fede og vamsede alpaca. Mums.

Denne gang har jeg også sat en trykknap på pomponen, så den kan tages af og på, hvis nu huen trænger til en hovedrengøring efter kiks og banan ;-).... eller jeg kan trykke en pompon med en anden farve på.

Nu vil vi ud i det blæsende vintervejr og lufte os selv og den nye hue.
God søndag:-)
29 kommentarer:

 1. Ej, hvor er den bare FLOT!!!
  Jeg er ny læser hos dig, men hvor er det bare nogle FEDE ting du får produceret:-)
  Og SÅ kreativ er jeg desværre ikke, så ville høre dig, om du måske gider at lave til andre end jer selv, og hvad prisen evt måtte være?!
  Kh. Mette

  SvarSlet
 2. Den er aldeles YNDIG og så glæder der mig at jeg ikke er alene om at være for utålmodig til strikkeprøver!!! Det er et levn fra gamledage vi tøser i dag har altså ikke tid til såddan noget!

  Lyserød pom pom MUMS kan du lige se at få dem i shoppen!

  God blæsetur!!

  SvarSlet
 3. Hold op, hvor er den lækker! Godt gået :-)

  SvarSlet
 4. Uha ja den er super fin. Jeg har vist aldrig fået skrevet tak for de fine pon pon'er jeg har modtaget, men de er vel ankommet og venter på at jeg får strikket noget de kan komme på. Super ide med tryklås, kan jeg sy det i mine eller skal jeg bestille en ny sending??
  Kan du lave dem i en større størrelse?
  KH Charlotte

  SvarSlet
 5. Kan man bestille en i str. 353 mdr.? ;-) Knus søster Mette

  SvarSlet
 6. Tusind tak for jeres kommentarer:-)

  Mette, jeg har lige nu ikke så meget tid til at strikke mere på bestilling, men er du stadig interesseret og har tid til at vente, så skriv mig en mail.

  Charlotte, jeg glæder mig til at se, hvad du får brugt pomponerne til:-) Tryklåsen kan du sagtens selv sy i. De pomponer, der er til salg i min værkstedsbutik er også uden tryklås.

  Mette (bettesøster), pas på med hvad du ønsker dig;-) Måske den nu alligevel er sødest på den lille, når den kommer til verden:-)

  SvarSlet
 7. Charlotte, glemte lige at svare på om jeg kan lave dem i en større størrelse. Måske. Udfordringen er, at kaninpels ikke er så langhåret og derfor egner sig til mindre pomponer - til forskel fra fx. ræv som er langhåret og egner sig til kæmpepomponer på voksenhuer. Men jeg tager det som en udfordring, Charlotte og vil undersøge om kaninpelsen er egnet i en lidt større udgave:-)

  SvarSlet
 8. Utrolig artig lue!!! Den så veldig funksjonell ut også:-) ..og smart løsning med trykk knapp på dusken!!

  SvarSlet
 9. Svar
  1. Tak. Den er også blevet brugt hver dag lige siden, jeg fik den lavet.

   Slet
 10. nøøøj hvor er den skøn, hvis du har fået lidt tid til ekstra strik, ville min søn meget gerne have strikket én? :)
  Kh Sarah
  sadalou@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Sarah. Det er altid dejligt at høre at andre end mig selv kan lide de ting jeg laver;-) Jeg har desværre ikke meget tid til overs pt. da jeg netop er tilbage på arbejde efter endt barsel. Men kontakt mig endelig igen til efteråret, hvis du stadig kunne være interesseret til den tid. Rikke

   Slet
 11. det vil jeg lige huske på, havde nemlig også tænkt mig at den skulle være til efterår/vinter, skal selv tilbage på arbejde efter barsel om 6 uger, så kender til det med at tiden skal prioriteres:)
  Kh Sarah

  SvarSlet
 12. Ej nu har jeg kigget på den SÅ mange gange...jeg ved det er frækt men er simpelthen nødt til at spørge om det er en opskrift du vil dele? :) Den er så fin og ja dine pels pompomer ligeså :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jeanette. Ja, jeg vil gerne dele opskriften, men jeg skal liiiiige have den overført fra en masse små lapper papir til en læsbar opskrift (for andre;-)). Og det tager mig åbenbart lidt tid (=der er i hele tiden en overspringshandling i vejen;-)) Den skal nok komme.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. @ Andersen: Ej undskyld - ved godt det helt sikkert ikke er sådan ment men for filan hvor jeg lige synes det var en smule provokerende at skrive "10 min"...og ja hvis man ikke selv har prøvet at fifle med sådan noget kan man selvfølgelig heller ikke vide det men er du klar over HVOR lang tid det kan tage at skrive en opskrift ren og forståelig for andre?

   Men ja du har ret - det er en fantastisk opskrift og mange ville blive glade - men husk at det tager lang tid og ja så er bare heller det sjoveste at skrive opskrifter så helt fair hvis man ikke prioriterer det i en travl hverdag ik :)

   Vil lige understrege at jeg skriver det med et smil på læben og ikke for at være strid - det ser bare hårdt ud på skrift ik, men er altså ikke meningen :)

   Slet
  4. det kan jeg godt se, det var ikke min mening. Nej du har ret i at jeg aldrig har prøvet at fifle med sådan noget. Jeg var bare så ivrig efter at få fingre i den fine fine opskrift på huen som klæder Johanne og Jens så godt:)

   Slet
  5. Hov.... Tror ikke lige, at jeg er helt med i tråden længere?? Men tak, Jeanette for jeg tror, du skriver, at du har forståelse for at det tager lidt tid at få skrevet opskriften ren. Der er seriøst mange, mange andre ting jeg skal nå i hverdagen og arbejder pt på højtryk på mit rigtige arbejde og på at lave ting til min lille stand til Roskilde Julemarked i år.

   Slet
  6. Ja det var lige præcis det jeg ville for ja sådan noget tager bare laaang tid og er jo ikke den sjove del af at være "kreativ" ;) Og det var altså ikke for at lege "politimand" bare for lige at skrive at jeg kender det aaaalt for godt! Det er jo dejligt at folk er interesseret i det man laver men det kan også blive lidt "grådigt" hvis man ikke anerkender det store stykke arbejde der ligger bag..:)

   Slet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Kære Rikke.

  Vil lige uddele en stor ros til dig. Har lige modtaget en pon pon i vaskebjørn fra dig, og hvor er den flot både kvalitetsmæssig og farve. jeg har været lidt spændt på at se hvad jeg havde bestilt, men levede fuldt op til mine forventninger, og jeg er meget meget glad, den er bare så flot. Stor tak. Margot, Saltum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for rosen, Margot. Det er rigtig dejlig at læse, at dine forventninger blev indfriet:-) Tusind tak:-) Kh Rikke

   Slet
 15. Den er simpelthen så fin, kunne du måske dele ud af din fri fantasi opskrift? - jeg køber gerne en pon pon eller 2 til de huer jeg strikker.

  Vh Emma (emma@star-fucker.com)

  SvarSlet
 16. Hej Rikke, har du fået lavet opskriften til huen, jeg synes den er så fin, og vil rigtig gerne i gang

  SvarSlet
 17. Øj, sådan en vil jeg meget gerne bestille til min Lisa. Hun er 8 md.pt. Vil du sende mig en mail? Håber du har tid? :-) Min mail er dorritvogn@hotmail.com
  Mvh. Dorrit

  SvarSlet
 18. Så fin! Og lige præcis sådan en opskrift jeg forgæves forsøger at Google mig frem til.. Er det en opskrift du har skrevet ned og vil dele? Kan se at andre også har spurgt og jeg vil nødig presse, har fuld forståelse for at det tager tid..
  Kh Louise

  SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar :-)