Faner

fredag den 20. april 2012

Debut som strømpestrikker


Man må sige, at årstiden ikke lige er til strømpestrikning, men jeg faldt over en opskrift på strikkede strømper i et gammel ugeblad og fik lyst til at prøve.
Jeg har været spændt på resultatet for dette er min debut.
Jeg har tidligere gået udenom alle opskrifter, der skulle strikkes på strømpepinde, da jeg ikke fandt nogen glidende arbejdsgang i strikkeriet og pindene konstant var i vejen. Nu tror jeg, at jeg er ved at have knækket koden.... måske jeg alligevel skal blive glad for strømpepinde?


Nu har jeg strikket den ene strømpe og den er da heldigvis ikke for lille til Johanne på 1 år (Har strikket en str. 12-18 mdr) Det fungerer rigtig godt med rib og sidder fint til, men jeg er lidt skuffet over hælen, som virker lidt "løs". Er der nogen som kender til en slags hælforstærkning - altså en lidt tykkere hæl i strømpen?

Og nu må jeg igang med strømpens makker, så Johanne kan tage dem i brug:-)

Og så skylder jeg lige mine faste læsere at sige tak for tålmodigheden. Jeg har været ret fraværende på min blog den sidste tid. Når en barsel slutter, er der en masse logistik og alt for få timer, der skal gå op i en højere enhed. Jeg er rigtig glad for, at I stadig læser med:-)

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med din debut! Jeg synes de var kjempefine :) For å få en tettere og sterkere hæl kan du strikke med dobbel tråd kun på hælen :) dersom du vil ha ekstra slitestyrke kan den ene tråden være en hælforsterker, f eks nylontråd. Lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet - det lyder jo enkelt og nemt. Det vil jeg prøve på mit næste par:-)

   Slet
 2. Godt gået! Der er så fine :-) Jeg kan desværre ikke give mange strømpe-strikke-råd.. Er ganske nybegynder selv på strømpe-feltet :-)

  SvarSlet
 3. Det ser godt ud! Jeg har strikket mange strømper og at strikke med strømpepinde er jeg ret sej til( om man selv skal sige det)... Men lær dig selv at strikke strømper med en lang rundpind. Har selv lært det på youtube, det er så meget nemmere. God arbejdslyst... Et andet godt råd er at slå op med dobbelt tråd, men kun strikke strømpen med en. Så bliver de ikke så stramme i kanten. Hilsen Christine, der bare lige kiggede forbi...

  SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar :-)