Faner

fredag den 14. oktober 2011

Legedragt

Så er jeg endelig blevet færdig med at lave legedragten til Johanne og sørme om den ikke passer. Jeg er glad for at se den færdig og er på en måde lidt overrasket over resultatet, da det er den første af slagsen.

Nogle af de ting jeg var spændt på:

* Om selerne passede - altså hverken for lange eller for korte.
Resultatet: Jeg skulle nok have byttet om på knaphul og knap så de var mere justerbare, men nu passer længden heldigvis til Johanne, men skulle de have været mere fleksible, så skulle jeg nok have lavet knaphul i taljen og knap på selen.

* Om der var rib nok i taljen til, at de kunne blive holdet oppe.
Resultatet: Ribben i talen er lidt løs, men det er både seler og rib, der holder dem oppe, så det er ok. Til næste gang vil jeg nok strikke ribben på en mindre pind.

* Om ribben i benene var tilstrækkelig. Legedragten måtte nemlig gerne pose lidt i benene.
Resultatet: Helt tilstrækkelig.

* Om der var plads nok til numsen. Jeg valgte ikke at lave venderækker på bagstykket, for at se hvordan pasformen var uden. Hvis jeg næste gang skal strikke den i dette tidligere omtalte mønster, så er det ikke til at lave vendepinde - derfor uden i denne model.
Resultatet: Buksen passer lige nøjagtig på Johanne (6 mdr), så det er heldigt, men det er nok ikke en størrelse hun kan være i mere end 1 måned, så nu skal den bruges max! Jeg kunne nu godt tænke mig at få et par vendepinde ind på numsen næste gang, men ved ikke helt hvordan det skal flettes ind endnu.

3 kommentarer:

 1. Hej Rikke
  Hvor er du dygtig - sikke en par super lækre bukser. Uhh, hvor ville jeg dog ønske jeg ku' strikke, når jeg kigger rundt på alle dine fine kreationer.
  Glæder mig til at følge med i dine strikkerier :-)

  SvarSlet
 2. Tusind tak, Rikke:-) Jeg kan se, at du er enorm dygtig til at hækle - bare jeg kunne det:-)

  SvarSlet
 3. Tak for de søde ord. Jeg nyder at hækle og elsker at man bare kan slippe fantasien løs - jeg bilder mig ind at det er meget meget sværere at strikke :o)
  Men som med alt andet, handler det jo i bund og grund nok bare om at springe ud i det og prøve.. Der er i hvert tilfælde massevis af god inspiration her hos dig :o)

  SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar :-)