Faner

fredag den 10. august 2012

Mønsterstrik


Jeg har en drøm om at blive god til mønsterstrikning. Lige nu er jeg ikke så god, så jeg har trævlet mit arbejde op et par gange, fordi jeg ikke har været tilfreds. Det bliver meget uens for mig - så er det stramt og så er det for løst - og de to ting sammen bliver bare ikke pænt:-/

Jeg har slået masker op til noget, der skal blive en lille sweater til Johanne på knap 1½ år. Om det bliver som alm. sweater eller sweater med lynlås ved jeg ikke endnu, for jeg er startet med ryggen.

I mens øver og øver jeg mig. Er der nogen af jer, der har et wunderfif som I selv bruger, når I strikker mønsterstrikning, må I meget gerne give det videre til mig. Jeg VIL lære det;-)

14 kommentarer:

 1. Så fint!
  Jeg kan ikke strikke mønster, men vil også veldig gjerne lære. Ingen gode tips fra meg med andre ord. Men ville bare si at den hjertegenseren ser ut til å bli veldig fin Ü

  SvarSlet
 2. Det er så fint med de hjerter :-) Mønsterstrik er hyggeligt fordi man bliver udfordret lidt.
  Kh Christina

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig fint ud med de små hjerter. Jeg strikker altid på rundpind, når jeg strikker mønster, det synes jeg er meget nemmere. Hvis det er en cardigan, så strikker jeg to ekstra masker på midten, syer to sømme på symaskinen og klipper op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, Helle. Får lyst til at prøve det med opklipningen.
   Hvis jeg strikker mønsterstrik på rundpind så dur det vel kun op til ærmegabet?... men det er jo også et godt stykke af vejen:-)
   Rikke

   Slet
 4. Tak spids søde det ser fantastisk og tidskrævende ud ;-)

  Jeg bruger at have begge farver garn i hænderne hele vejen rundt hver farve og hver sin finger OG såhar jeg hele tiden maskerne spredt ud på pinden så at sige således får jeg lige nok og ikke for meget stræk af trådene så det bliver ensartet og ikke strammer op ;-)

  God fornøjelse

  KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Wenche. Jeg prøver at holde tungen lige i munden. Hver farve på hver finger - det øver jeg mig på, men at have maskerne spredt ud på pinden i hele tiden er endnu sværere! Det skal der virkelig øves på. Kh Rikke

   Slet
 5. Jeg drar alltid litt i strikketøyet underveis, slik at trådene får "dratt" seg litt på plass. Det blir nok bra skal du se, og etter en vask og damping så blir det nok veldig pent skal du se! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, Synnøve. Jeg tror jeg har trukket meget i mit strikketøj allerede;-) Jeg håber du får ret, at en vask og dampning nok skal få det til at se pænere ud:-)
   Rikke

   Slet
 6. Et af de bedste fif jeg har fået til mønsterstrik er, at strikke mønstret med en pind større end resten af strikketøjet, da mønsterstrik altid bliver strammere. Mange hilsner fra Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det fif, Lise. Jeg tester med det samme:-)
   Rikke

   Slet
 7. Det er helt sikkert lettest at strikke mønster på rundpind, ærmerne strikker jeg også på rundpind (magic loop) og når det hele samles er man jo atter på rundpind. Jeg strikker mønsterdelen på større pinde end den ensfarvede del, men hvis du laver mønster hele vejen er det jo ligemeget. Jeg har også altid begge farver med rundt, altså begge farver over min pegefinger når jeg strikker, det går hurtigere når man skal skiften mellem de to farver, og man får ikke strammet for meget. Det ser rigtig flot ud det du har lavet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Camilla. Ja, jeg har før tænkt, at hvis jeg bare kunne strikke det hele på rundpind var det sikkert meget lettere. Så det er dejligt at læse, at det faktisk KAN lade sig gøre. Hvordan jeg så laver magic loop, det må vist få You Tube til at lære mig:-) Rikke

   Slet
 8. Hej Rikke. Jeg har haft stor gavn af dette indlæg, selvom det er et stykke tid siden, du skrev det. Jeg har omtalt det her: http://www.sytraad.blogspot.dk/2014/01/knkket-koden.html. I den forbindelse vil jeg lige høre, om du knækkede koden, og hvordan? Jeg har det ligesom dig - jeg vil lære det ! Hilsen Nina

  SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar :-)