Faner

onsdag den 18. januar 2012

Pomponen vokser


Jeg er blevet udfordret. Flere har spurgt mig, om mine pelspomponer kan blive større.
Ja, det kan de godt - de kan i princippet blive lige så store som kaniner er tykke :-) men der alligevel et par faktorer, der spiller ind på kvaliteten.

vægt
Kaninens hår er kun 2-3 cm lange, dvs. hvis man skal have en stor pompon, skal man bruge et ret stort stykke skind for at få en stor diameter på pomponen. Skindet vejer mest (hårene jo nærmest ingenting) - nogle mindre end andre - men det betyder at pomponen bliver "tung". Det er selvfølgelig relativt, for vi taler trods alt kun om 12-15 gram for en stor pompon, men hvis man regner med at bruge den som pynt på toppen af en hue i tyndt garn, kan den virke tung. Derfor synes jeg, at store pomponer helst skal laves af de tyndeste skind med de længste hår, for at holde vægten nede.

ensartethed
Kaninens pels indholder områder med både lange og korte hår og områder med mange underhår og få lange overhår. Der ikke er to pelse der er ens. Det er et naturmateriale og der vil altid være forskel på farve, størrelse, hvor tæt hårene sidder og hvor lange de er. (Det glemmer jeg selv nogle gange, når jeg bander over en færdig pompon, som jeg troede blev tættere, større eller mere jævn ;-)).
Jo større stykke skind, der skal bruges til én pompon, jo større er risikoen for at få en uensartet pompon, da den indeholder alle de ovennævnte områder i samme pompon. Det kan man vælge at se som en charme, men jeg stræber nu alligevel efter størst mulig ensartethed.
størrelse
Jeg synes kaninpelspomponer har en øvre grænse på omkring 9 cm i diameter (selvom jeg føler mig fristet til at lave en GIGApompon, når jeg finder det rette skind :-), men hvis du skal bruge en KÆMPEpompon over 9 cm, der er let som en fjer, så er en rævepelspompon meget let. Der er hårene rigtig lange.

Det var lidt mere om pels :-)
Læs måske også indlægget "Lidt om pels" her.

5 kommentarer:

 1. De er fantastiske, jeg er klar som køber igen. Hvis du stadig har min mail, må du gerne sende en prisliste.
  KH Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for at du kan finde anvendelse til dem, Charlotte. Du kan altid kigge ind i butikken http://www.geertsen.bigcartel.com/ og se størrelser og priser.

   Slet
 2. TAK TAK TAK TAK!!!
  Har ledt SÅ længe efter pomponer til salg! :)

  SvarSlet
 3. hvad koster dine pomponer. Har længe ledt efter nogle lyserøde og andre sarte pastel farver at sy på hårbøjler til min datter

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Hvis du kigger ind på geertsen.bigcartel.com kan du se alle pomponerne og priserne:-) Super idé med at sy dem på hårbøjlen. Jeg har selv lavet nogle hårbøjler til mig selv med vaskebjørns- og rævpomponer på. Meget feminint og festligt. Rikke

   Slet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar :-)